Excite

2de hypotheek berekenen? Zo kan het!

De meeste mensen sluiten een hypotheek af voor de aanschaf van een huis. Die hypotheek wordt gedurende een periode van 30 jaar terugbetaald. Soms kan het echter prettig zijn als je extra geld hebt, bijvoorbeeld omdat je een verbouwing uit wilt (laten) voeren, of je je oog hebt laten vallen op een mooi vakantiehuisje. In die gevallen is het handig om een adviseur een 2de hypotheek te laten berekenen: dat kan je net de financiële ademruimte geven die je nodig hebt.

Voordelen 2e hypotheek

Voor je een 2de hypotheek laat berekenen, wil je natuurlijk weten waarom je dat zou doen. Allereerst ligt de hypotheekrente vaak veel lager dan de lente op een persoonlijke lening. Dat kan je soms wel 10 procent op jaarbasis schelen. Omdat je de lening over een langere periode terugbetaalt, gaan je maandlasten vaak maar iets omhoog, terwijl je wel al bijna direct kunt genieten van je nieuwe aanwinst(en). Heb je overwaarde, dan kan zo'n 2de hypotheek helemaal interessant zijn, omdat je dan niets extra's hoeft te sparen om die af te lossen.

WOZ krediet

Een alternatief voor een tweede hypotheek is het WOZ krediet. Dit krediet heeft eveneens een laag rentetarief en is makkelijk af te sluiten. Je hoeft geen afsluitprovisie te betalen en hebt ook geen kosten voor de notaris of een taxatierapport. Bovendien hoef je het geld dat je leent niet per se uit te geven aan je woning. Wel is het belangrijk om in de gaten te houden dat het gaat om een doorlopend krediet en dat je het dus wel echt een keer terug moet betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019