Excite

Je aandelen verkopen op het juiste moment

Met aandelen kun je veel geld verliezen, maar je kunt er ook veel mee verdienen. Je moet je aandelen verkopen op het juiste moment en het is de kunst dat juiste moment steeds beter te herkennen. Hoewel niets zo veranderlijk is als de aandelenmarkt, zijn er toch een paar handige tips over te geven.

Waardeer je aandelen

Voor aandelen verkopen geldt eigenlijk hetzelfde als voor aandelen kopen: je moet je eigen plan trekken en je niet te veel aantrekken van de markt. Bepaal bijvoorbeeld voor jezelf een prijs waarvoor je aandelen wilt verkopen. Zodra die prijs geboden wordt, kun je verkopen. Als je dat doet, dan pak je waarschijnlijk een (bescheiden) winst. Als je dat niet doet, maar wacht omdat de prijzen nog verder omhoog gaan, dan is de kans groot dat je uiteindelijk net te laat bent. En realiseer je wel: het is altijd beter een beetje winst te pakken, dan te verliezen.

Hoe waardeer je je aandelen?

Het waarderen van je aandelen is niet iets dat je vanuit de losse pols moet doen. Je moet goed bekijken hoe het bewuste bedrijf ervoor staat, hoeveel schulden en tegoeden er zijn, wat de toekomstverwachtingen zijn en wat de prestaties uit het verleden zijn. Natuurlijk kun je hier geen wetenschappelijke formules op los laten, maar je kunt wel een indicatie krijgen van welke kant het aandeel nog op kan gaan. Stel voor jezelf een 'genoegpunt' vast, waarbij je weet dat die winst voldoende voor je is. Verkoop ook gewoon op dat moment. De kans dat je geluk hebt is immers even groot als de kans dat je pech hebt.

Vergeet snel

Bij aandelen verkopen is het ook belangrijk dat je eventuele winsten en verliezen zo snel mogelijk uit je hoofd zet. Je kunt namelijk in de val trappen om winsten zoveel mogelijk te willen herhalen en verliezen goed te maken. In de meeste gevallen gaat dat niet goed. Richt je dus alleen op je aandelenkapitaal van nu en niet op wat er ooit was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021