Excite

Aantal gebruikers mobiel bankieren verdubbeld

Bankzaken regelen via een mobiele app is populair. In 2012 is het aantal gebruikers van mobiel bankieren verdubbeld. Dat meldt de NOS vrijdag op basis van cijfers van de vier grootste banken van Nederland. De Rabobank en de ING hebben de meeste mobiele klanten. Beide banken bedienen ruim een miljoen klanten via een mobiele app. Bij ABN Amro zijn dat er zo'n 760.000 en bij SNS Bank bankiert 10 procent van de klanten met de app.

Saldo checken

De meeste mobiele bankiers gebruiken de app van hun bank om het saldo te checken. Gebruikers van een mobiele app bekijken twee keer zo vaak hun saldo als ‘normale’ gebruikers van internetbankieren op de computer. “Rondom de salarisbetalingen is er altijd een grote piek,” zegt David-Jan Janse van de Rabobank bij de NOS. “Mensen willen weten of het geld al op de rekening staat. Consumenten kijken ook vaak in de winkels of ze genoeg geld hebben om af te kunnen rekenen.”

Aanbod voor mobiel

De Rabobank schat dat 10 tot 25 procent van de gebruikers van mobiele bankier-app niet meer naar de gewone website komt. Daarom zal de bank zich in de nabije toekomst gaan richten op het aanbieden van andere diensten via mobiel. Zo zou het mogelijk kunnen worden om bijvoorbeeld onderweg op de smartphone een reisverzekering af te sluiten. Ook het advertentie-aanbod voor mobiel zal worden uitgebreid.

Aantal gebruikers zal toenemen

Voor 2013 is de verwachting dat het aantal gebruikers van mobiel bankieren nog verder zal toenemen. Nu al heeft 42 procent van de smartphonebezitters een app geïnstalleerd om bankzaken te doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020