Excite

Aantal pinbetalingen blijft stijgen

Het aantal kleine pinbetalingen blijft maar stijgen. Ook in 2012 is het aantal betalingen van bedragen onder de tien euro met de pin weer meer worden. Met 2.474 miljard betalingen het afgelopen jaar is er een record verbroken. 778 miljoen betalingen waren voor bedragen onder de tien euro.

Kleine bedragen

Betaalvereniging Nederland meldt dat het aantal pinbetalingen met de Meastro en V PAY betaalpassen in 2012 is gestegen met 8,3 procent. Het aantal betalingen tot tien euro is gestegen met maar liefst 16,5 procent. Nederlanders gebruiken hun pinpas dus steeds vaker voor kleine bedragen. Van alle pintransacties ging het bij één derde om kleine bedragen. Het gemiddelde pinbedrag in Nederland daalde door het aandeel van kleine pinbedragen tot een bedrag van 34,08 euro

Klein bedrag? Pinnen mag!

Volgens Betaalvereniging Nederland komt de stijging doordat er in het afgelopen jaar veel campagnes zijn geweest om consumenten te stimuleren om hun pinpas te gebruiken in plaats van contant geld. Een campagne als ‘Klein bedrag? Pinnen mag!’ heeft daar onder andere voor gezorgd. Individuele acties van ondernemers om consumenten te stimuleren de pinpas te gebruiken, hielpen ook.

Alleen-pinnen-kassa’s

In supermarkten wordt het meest gepind, zo blijkt uit de cijfers. Directeur van supermarktorganisatie CBL René Roorda verklaart dat supermarkten dat prettig vinden. “'Om de snelheid aan de kassa’s en de veiligheid in winkels te verhogen is het belangrijk dat klanten zoveel mogelijk pinnen en niet met biljetten en munten betalen. Vandaar dat we onze voorkeur voor pinnen aan de kassa steeds duidelijker maken. Het meest duidelijk gebeurt dat door de innovatie met alleen-pinnen-kassa’s.” Op dit moment zijn er meer dan 1400 supermarkten die deze alleen-pinnen-kassa’s tot hun beschikking hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021