Excite

Het aanvragen van een bankrekening

Een rekening bij een bank hebben is een noodzaak. Dingen als salaris krijgen en rekeningen betalen gaat via een bankrekening. Het aanvragen van een bankrekening is dan ook onoverkomelijk.

Welke bank?

Allereerst is het belangrijk om je in de verschillende banken te verdiepen. In Nederland heb je banken zoals ING, Rabobank, ABN Amro, Fortis en de minder bekende Triodos Bank. In België zitten deze banken ook aangevuld met onder andere Dexia en KBC als grootste.

Wil je bijvoorbeeld een bank die milieubewust is, dan ben je bij de Triodos bank het best op je plek. Deze bank is een duurzame bank want ze investeren in projecten die goed zijn voor het milieu. Groen leven wordt steeds populairder. Bij een dergelijke levensstijl hoort ook de juiste bank. De Triodos Bank wordt steeds groter en meer mensen kiezen ervoor.

Een andere bank

Je kunt ook gaan voor een andere bank. Ben je benieuwd hoe groen zij zijn? Op de site eerlijkebankwijzer.nl kun je zien hoe ze het doen op verschillende gebieden. Bijvoorbeeld de natuur of wapenhandel. Perfect dus om te vergelijken en voor jezelf een goed overzicht te hebben.

Rekening openen

Een rekening kun je eenvoudig openen. Heb je de bank van je keuze gevonden dan kun je een betaalpakket aanvragen via de website van de bank. Hierop staan ook dingen zoals de kosten per kwartaal. Je ziet ook meteen wat je krijgt bij een pakket.

Hulp bij het openen

Bij elke bank kun je ook kiezen voor hulp. Sommige mensen vinden het prettig om persoonlijk contact te hebben met een medewerker. Hiervoor kun je de klantenservice bellen. Zij weten precies welk pakket bij welke klant past. Ook kun je naar de plaatselijke vestiging van de bank gaan. Vaak is het ook mogelijk om te mailen met de bank en veel banken zitten tegenwoordig ook al op Twitter.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020