Excite

Slim kiezen: aanvullende zorgverzekeringen

Iedere inwoner van Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Of je ook aanvullende zorgverzekeringen kiest, mag je zelf weten. Soms kan dat slim zijn, maar dan is het wel handig om goed uit te zoeken wat je wilt gebruiken en wat de vergoedingen daarvoor zijn. Dan voorkom je later problemen.

Wat zijn aanvullende verzekeringen?

Als je een zorgverzekering hebt, dan heb je in ieder geval het basispakket. Daarin valt onder meer de zorg van de huisarts, hulp- en geneesmiddelen en ziekenvervoer. De basisverzekering is niet overal hetzelfde geprijsd, maar de inhoud is wel overal hetzelfde. Dit is namelijk via de wet samengesteld. Er zijn echter ook veel zaken die niet in het basispakket vallen. Daarvoor kun je aanvullende zorgverzekeringen afsluiten.

Die aanvullende verzekeringen zijn in heel veel samenstellingen verkrijgbaar, afhankelijk van wat je wilt. Wil je bijvoorbeeld maar een klein beetje extra betalen, zodat je net wat meer zorg vergoed krijgt? Dan kun je kiezen voor de minimale aanvullende verzekering. Daarin zit meestal een vergoeding voor bril en/of contactlenzen en anticonceptie. Ook eerstelijnspsychologische hulp en kraamzorg kunnen daarin zitten.

Wil je het liefst voor zoveel mogelijk verzekerd zijn? Dan zijn er uitgebreidere pakketten, waar ook orthodontie onder valt, een hogere vergoeding voor bijvoorbeeld brillen en lenzen en een hoge vergoeding voor alternatieve zorg. Uiteraard is het wel slim om te berekenen hoeveel je ontvangt en hoeveel je hiervoor moet betalen. Als je voor je contactlenzen een kleine aanvullende verzekering wilt, waar je 10 euro per maand voor betaalt, moet de vergoeding tenminste 120 euro per jaar zijn, wil dat lonen.

Uitbreiden kan altijd

Als je niet zeker weet welke aanvullende zorgverzekeringen bij jou passen, kun je altijd eerst gaan voor de basisdekking. Je kunt je polis namelijk altijd aanpassen. Bij de meeste verzekeraars is dat een kwestie van een telefoontje of een mailtje sturen via de website. Je nieuwe polis krijg je dan thuisgestuurd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019