Excite

ABN AEX sparen: iets voor jou?

Veel Nederlanders hebben geld verloren tijdens de economische crisis. Beleggen was eerst een prima manier om extra geld te verdienen, maar tegenwoordig doen de meeste mensen liever wat voorzichtiger. Wil je op zich wel beleggen, maar ben je ook bang voor (grote) verliezen? Dan is ABN AEX sparen misschien wel wat voor je.

Wat is het?

Wat is ABN AEX sparen precies? Het is een spaarvorm waarbij je rente afhankelijk is van de AEX-index. Je geld staat gedurende een periode van zes maanden vast. Zodra de AEX-index stijgt, stijgt je rentepercentage. Op dit moment is de maximale rente vastgesteld op 5 procent. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de AEX-index gelijk blijft of daalt. Als dat het geval is, krijg je geen rente. Het geld dat op je spaarrekening staat blijft dan natuurlijk wel gewoon staan. Je kunt dus maximaal 5 procent rente winnen of een half jaar rente op je geld verliezen.

Heeft het zin?

Je vraagt je misschien af of dit nu een interessante vorm van sparen is. Op de website van ABN AMRO kun je zien dat op dit moment in de afgelopen vijf jaar in ruim de helft van de gevallen een rente is uitgekeerd. De andere (+/-) 45 procent van de tijd is er geen rente uitgekeerd. Dat betekent dat je kansen eigenlijk 50/50 zijn: je kunt het treffen of je kunt net pech hebben. Het is in ieder geval belangrijk om te weten dat je je geld niet kwijt kunt raken. Als je dan bedenkt dat de spaarrente op dit moment niet bepaald hoog ligt, kun je deze vorm van sparen wellicht gewoon een keer proberen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020