Excite

ABN Amro verlaagt spaarrente tot onder 1 procent

  • © Getty Images
ABN Amro gaat met ingang van 30 april de rente op de vrij opneembare spaarrekening verlagen. Op dit moment wordt daar nog 1 procent rente op gegeven, maar straks komt dat percentage onder de 1 procent uit, namelijk op 0,9 procent. Spaarders krijgen vanaf dan dus 0,9 procent rente op vrij opneembare tegoeden tot 100.000 euro, zo kondigde het bedrijf vrijdag aan.

ABN Amro is niet de eerste bank die onder deze magische grens uitkomt. De Rabobank verlaagde de rente op vrij opneembare spaarrekeningen op 19 maart als eerste al tot onder de 1 procent. ING biedt op dit moment nog wel 1 procent rente op een vergelijkbare spaarrekening, maar heeft inmiddels wel aangegeven de markt in de gaten te houden en op basis daarvan eventueel de rente ook aan te passen.

Banken verlagen de rente op spaarrekeningen omdat het steeds makkelijker voor hen wordt om aan geld te komen. Dit is te danken aan de verlaging van de rentestand door de Europese Centrale Bank (ECB). Die rente staat inmiddels op het historisch lage niveau van 0,05 procent. Het is voor banken dus steeds minder interessant om rente over spaargeld uit te keren.

De Europese Centrale Bank verlaagt de rente steeds om de economie aan te jagen en de lage inflatie in de eurozone op te schroeven. De lage rentestand heeft namelijk ook voordelen: mensen met schulden zijn minder kwijt aan rente en mensen die een nieuwe hypotheek afsluiten kunnen nu profiteren van de lage rentestand.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021