Excite

Goed geregeld: ABP Pensioen

Het is belangrijk om je pensioen goed geregeld te hebben. Mensen leven immers steeds langer en je wilt natuurlijk niet op latere leeftijd zonder geld komen te zitten. Werkgevers zijn niet altijd verplicht een pensioenregeling aan te bieden, maar als je werkt bij de overheid, in het onderwijs of bij Defensie, dan weet je dat je goed zit: je valt dan onder ABP Pensioen.

Speciaal pensioenfonds

ABP Pensioen is een speciaal pensioenfonds voor deze branches. Het is tegelijkertijd ook een van de grootste pensioenfondsen van Nederland. Via je werkgever bouw je elke maand een stukje pensioen op. Vervolgens krijg je dat later uitgekeerd. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Zo is er het FPU, het Flexibel Pensioen en Uittreden. Dit pensioen wordt ingezet als je eerder wilt stoppen met werken. Hiervoor moet je geboren zijn voor 1 januari 1950 en sinds 1 april 1997 onafgebroken aan zijn gesloten bij het ABP. Als je niet aan die eis voldoet, maar wel zes maanden voor je FPU onafgebroken gewerkt hebt, dan kun je hier ok gebruik van maken.

ABP Ouderdomspensioen

Wacht je tot je 65e, dan kun je gebruik maken van het ABP OuderdomsPensioen. Je kunt eventueel door blijven werken, maar dat hoeft niet per se. Je pensioenuitkering gaat al van start, dus als je blijft werken, dan ontvang je uiteindelijk wat meer geld dan je gewend bent. Denk er wel aan dat dit kan leiden tot een hogere aanslag voor de inkomstenbelasting. Wil je helemaal zelf weten wanneer je pensioen krijgt en hoe je dit precies invult? Dan is het ABP KeuzePensioen voor jou de beste optie. Ook hiervoor moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Let erop dat je in dit geval wel tussen je 60e en je 70e met pensioen moet gaan.

Hoeveel krijg je?

Ben je benieuwd naar de hoogte van je ABP pensioen? Dan kun je inloggen op de site. Je krijgt dan precies te zien hoeveel je straks netto op je rekening krijgt. Deze bedragen kunnen nog veranderen, bijvoorbeeld als je salaris verandert of als er nieuwe wetgeving omtrent pensioenen doorgevoerd wordt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021