Excite

Regel goed advies voor vastgoedbeleggingen

Het klinkt vaak zo makkelijk: investeren in vastgoed, want dat levert altijd rendement op. Maar juist bij dat soort investeringen komt veel kijken. Daarom is het belangrijk goed advies over vastgoedbeleggingen in te winnen van iemand die daarin gespecialiseerd is. Die kan kijken naar de juridische, maar ook naar de fiscale aspecten.

Advies?

Hoeveel advies omtrent vastgoedbeleggingen je nodig hebt, hangt onder meer af van de manier waarop je de belegging wilt financieren. Heb je eigen geld en wil je dat er volledig voor gebruiken? Dan zitten er niet veel haken en ogen aan de aankoop. Wil je de belegging financieren middels een lening, dan moet je onder meer rekening houden met te betalen rente en aflossing.

Verhuren

Een vastgoedobject op zich levert geen geld op, dat gebeurt alleen als het verhuurd is. De verhuur is echter wel iets waarbij het belangrijk is dat je ondersteund wordt door een professional. Hoe maak je huurcontracten op? Hoe stel je een huurprijs vast? Hoe zit het met de servicekosten?

Verkeerde beslissingen op dit gebied kunnen desastreuze gevolgen hebben, die nog jarenlang doorwerken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je problemen krijgt met je huurder.

Als je al je zaken netjes geregeld hebt, dan is de kans dat je het recht aan je zijde krijgt groot. Maar als je ook maar één klein steekje hebt laten vallen, dan kan dat grote gevolgen hebben. Denk eraan dat verhuur ook gevolgen kan hebben op fiscaal vlak. Kies bij voorkeur voor een adviseur die zowel op juridisch als op fiscaal vlak een goed advies kan geven.

Kosten van advies voor vastgoedbeleggingen

Advies omtrent vastgoedbeleggingen is niet goedkoop. Juist daarom is het belangrijk om een goede partner te vinden. Vraag in je omgeving naar ervaringen van anderen; de betrouwbare partners komen dan al snel bovendrijven. Verdiep je ook zelf in de mogelijkheden en blijf er bovenop zitten. Dan voorkom je dat zaken - en rekeningen - ongemerkt uit de hand lopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021