Excite

Allerrijksten zijn nog rijker geworden

  • © Getty Images
De allerrijkste mensen ter wereld zijn in 2014 nog rijker geworden. Dit blijkt uit de lijst met miljardairs dat door Bloomberg wordt bijgehouden. Het persbureau heeft de nieuwste editie inmiddels weer naar buiten gebracht. De 400 rijkste miljardairs wisten in het afgelopen jaar weer zo'n 76 miljard euro aan hun vermogen toe te voegen.

De rijkste man op aarde is nog steeds Bill Gates. De medeoprichter van Microsoft zou ongeveer 87,6 miljard dollar hebben. Vorig jaar was dat nog zo'n 9,1 miljard dollar minder. Op de tweede plek staat Warren Buffet. Deze superbelegger wist door de jaren heen 74,5 miljard dollar bij elkaar te verdienen. Hij haalde Carlos Slim dit jaar in; die bleef dit jaar steken op een totaal vermogen van 73,1 miljard dollar.

Een van de meest opvallende stijgers in de lijst is Jack Ma. Deze Chinees is oprichter van Alibaba, een Chinese online winkel die enorm in opkomst is. Het bedrijf ging onlangs de beurs op en daarmee groeide het geschatte vermogen van de Chinees van zo'n 3,7 miljard dollar naar maar liefst 28,7 miljard. Hierdoor kwam hij in één klap op de 22e plek van de lijst terecht.

Dankzij deze impuls is hij ineens bijna de rijkste man van Azië. Op dit moment is dat nog Li Ka-shing, topman van A. S. Watson. Ka-shing heeft ongeveer 30 miljard dollar op zijn naam staan. De rijkste Nederlander in de lijst is Charlene de Carvalho-Heineken. Zij heeft een geschat vermogen van 9,7 miljard dollar en is daarmee nummer 125 op de lijst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021