Excite

Alles over de autoverzekering

Als je een auto hebt, ben je verplicht om een autoverzekering te nemen. De vraag is natuurlijk wel voor welke autoverzekering kiest. Het aanbod is uitgebreid genoeg. Zorg er in elk geval voor dat je eerst weet welk van drie drie verzekeringsvarianten je kiest.

De basisverzekering als het om autoverzekeringen gaat, is de WA-verzekering. Hierbij staat WA voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. Het dekt simpelweg je aansprakelijkheid voor als je schade veroorzaakt bij anderen. Hierbij kun je denken aan een botsing of een foutje bij het inparkeren. Deze verzekering moet je minimaal hebben als je een auto hebt.

De tweede autoverzekering is de WA beperkt casco. Hierbij heb je ook deels schade aan je eigen auto gedekt. Dit geldt overigens alleen als het niet jouw schuld is dat de schade is ontstaan. Je kunt denken aan schade ontstaan door brand, diefstal, storm of blikseminslag. Deze verzekering is optioneel, maar kan soms handig zijn. Je weet bijvoorbeeld nooit wanneer bijvoorbeeld ruitschade kan ontstaan.

De meest complete autoverzekering is de WA-casco, ook wel All Risk-verzekering genoemd. Buiten de genoemde verzekeringsonderdelen die al bij de andere verzekeringen zijn genoemd, ben je met WA-casco ook verzekerd bij aanrijdingen, vandalisme, te water raken en botsingen. Het is de meest complete verzekering, en daarmee logischerwijs ook de duurste.

Het is een kwestie van afwegen: kwaliteit versus prijs. Tip: de leeftijd van je auto kun je laten meespelen in je beslissing. Hoe nieuwer, hoe hoger de verzekering. Daarna is het een kwestie van zoeken naar de verzekeraar met de beste prijs voor de beste voorwaarden voor je autoverzekering.

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021