Excite

Altijd je boekhouding op orde

Veel freelancers hebben het niet echt als hobby: het op orde houden van de boekhouding. Toch is het maar wat belangrijk dat je boekhouding er altijd netjes bij ligt. Waarom? Omdat je een controle kunt krijgen die je – als je boekhouding niet in orde is – veel geld kan kosten. Maar dat is niet alles: zelfs als je géén controle krijgt, is de kans groot dat je geld laat liggen op het moment dat je je zaken niet op orde hebt.

Als je al je bonnetjes altijd in een schoenendoos bewaart, ben je op een bepaalde manier nog gestructureerd bezig. Doe je dat niet, dan laat je waarschijnlijk op dit moment al geld liggen. Want weet jij zeker dat je alle bonnetjes van uitgaven netjes in je boekhouding doet? En durf je je handen er voor in het vuur te steken dat je weinig tot geen openstaande facturen hebt?

Je boekhouding op orde houden betekent ook dat je regelmatig je klanten herinnert aan het feit dat ze je nog iets moeten betalen. Doe je dat niet, dan kan een gewone klant wel eens veranderen in een wanbetaler, die je mogelijk nog geld kost ook. Het kan misschien vervelend zijn om iemand te moeten herinneren aan een betaling, maar het komt ook professioneler over als je je zaken op orde hebt. En dat zorgt er weer voor dat mensen zich vaak beter aan jouw regels houden. Zo voorkom je weer wanbetalers!

Afbeelding: Flickr account o5ocom

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020