Excite

Annuleringsverzekering afsluiten voor vakantie

Een annuleringsverzekering komt vaak standaard als optie bij de boekingskosten van een vakantie. Het gaat vaak om een klein percentage van de totale reissom, maar die paar tientjes extra bovenop je vakantiekosten: is dat het waard? Is een annuleringsverzekering voor je vakantie noodzakelijk? En welke kosten worden gedekt? Daar lees je over in dit artikel.

Vakantie annuleren

Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat een geboekte vakantie niet door kan gaan, maar in het geval van een vakantie is het soms beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Een vakantie is soms noodzakelijk als er een onverwacht sterfgeval in de familie is, of als je land van bestemming plotseling interne strubbelingen te verduren krijgt. Het kan ook zijn dat je op vakantie bent, en je halverwege de reis naar huis moet omdat je bent ontslagen, of omdat je een belangrijk examen moet afleggen. Al deze redenen worden gedekt door een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering, die een deel van de financiële zorgen dekt bij het (voortijdig) afbreken van een vakantie.

Annuleringsverzekering dekking

Net als bij de meeste verzekeringen, zijn er ook bij annuleringsverzekeringen voor de vakantie verschillende variaties. Deze lopen uiteen van zeer uitgebreid tot enkel de financiële dekking bij annulering vooraf. Andere mogelijke dekkingen zijn:

  • Dekking van een deel van de niet-gebruikte reissom als de vakantie tussentijds wordt afgebroken;
  • Dekking van de kosten van excursies tijdens de vakantie die door omstandigheden niet door kunnen gaan;
  • Dekking van kosten die voorkomen bij vertraging bij vertrek en aankomst.

Vaak is er een verschil in dekking tussen de doorlopende annuleringsverzekering en de kortlopende annuleringsverzekering voor de vakantie. Ook de prijzen variëren tussen deze twee vormen. Bekijk goed wat voor jouw vakantiegedrag de beste keuze is.

Annuleringsverzekering en reisverzekering

Hoewel de annuleringsverzekering voor de vakantie vaak direct bij het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij afgesloten kan worden, zijn veel mensen zich niet bewust dat een deel van de annulering soms ook gedekt wordt door sommige reisverzekeringen. Om geld te besparen op de reissom is het handig om goed de voorwaarden van de verschillende verzekeringen te bestuderen. Hierdoor voorkom je een dubbele dekking.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020