Excite

Kies voor de ANWB annuleringsverzekering

Een vakantie kost veel geld; de meeste mensen sparen er een groot deel van het jaar voor. Het is dan zonde als je door omstandigheden niet op vakantie kunt én ook nog eens je geld kwijt bent. Dat kun je voorkomen door een annuleringsverzekering af te sluiten. De ANWB annuleringsverzekering dekt de risico's die je loopt bij het annuleren van je vakantie.

Dekking

De dekking van de ANWB annuleringsverzekering is breed; de kosten worden bijvoorbeeld vergoed in het geval van overlijden of een ernstige ziekte, maar ook bij annuleren vanwege een ongeval, of zelfs vanwege onvrijwillige werkeloosheid. Ben je werkeloos en kun je een baan aannemen als je in die periode niet op vakantie gaat? Ook dan keert de ANWB annuleringsverzekering uit. Hetzelfde geldt als je reisgenoot ineens afhaakt en je anders alleen moet gaan. Zo zit je dus eigenlijk altijd goed.

Premie en afsluiten

De premie van je ANWB annuleringsverzekering hangt af van de kosten van je reis. Des te kostbaarder je reis is, des te hoger de premie voor de annuleringsverzekering. Voor een kortlopende annuleringsverzekering ligt de premie ongeveer op vijf procent van de totale reissom. Voor een luxe verzekering of een langere reis, ligt dat percentage wat hoger. Let wel op bijkomende kosten: op alle verzekeringen moet een assurantiebelasting worden betaald. Ook brengt de ANWB kosten in rekening voor de polis. Ga je vaker op vakantie? Dan kun je ook kiezen voor een langlopende annuleringsverzekering. Dan hoef je niet steeds opnieuw een korte verzekering af te sluiten!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019