Excite

Autofinanciering? Let op rente en voorwaarden

Een autolening is meestal een persoonlijke lening of een consumptief krediet. De lening is zo opgebouwd dat je de aankoopprijs van de auto financiert en dan de nieuwe auto stukje bij beetje aflost voor het einde van zijn levensduur.

Het voordeel van deze constructie is dat de schuld niet langer doorloopt dan de tijd dat je ook echt gebruik kunt maken van de auto die je hebt gekocht. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet en niet voor een specifieke autolening, heb je in principe een schuld waarop je niets inlost. Bij de aankoop van een nieuwe auto is het daarom beter om te kiezen voor een echte autofinanciering.

Bij het afsluiten van een autolening is het belangrijk om autoleningen met elkaar te vergelijken op rente en op hun specifieke voorwaarden. Een lage rente is natuurlijk belangrijk, want hoe lager de rente hoe minder je betaalt op maandelijkse basis om de lening af te lossen. Er zijn ontzettend veel aanbieders van autofinancieringen, waarvan je eenvoudig de rentepercentages met elkaar kunt vergelijken.

De rente die wordt aangeboden is trouwens niet altijd de rente die je in de praktijk krijgt. Afhankelijk van het bedrag, de looptijd en je persoonlijke financiën kan het aangeboden rentepercentage anders zijn.

Kijk naast rente goed naar de voorwaarden die de verschillende aanbieders van autoleningen hanteren. Stel je wilt je lening eerder aflossen, is dat dan mogelijk? Bij de ene aanbieder is dit geen probleem, bij de ander betaal je hiervoor een boete.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Eric Schmuttenmaer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020