Excite

Slapend rijk worden: automatisch sparen

Wie spaart wat hij over heeft, zal nooit veel geld overhouden. Sparen doe je niet aan het einde van de maand, maar juist aan het begin, als je net je salaris binnen hebt. Vind je dat lastig? Dan is automatisch sparen dé oplossing. Automatisch sparen zorgt ervoor dat je van sparen een prioriteit maakt en helpt je om maandelijks een vast bedrag opzij te zetten.

Automatisch sparen: de basics

Automatisch sparen is in feite heel eenvoudig. Als je gebruik maakt van internetbankieren, kun je betalingen instellen. Misschien plan je wel eens een betaling in, bijvoorbeeld voor je telefoonrekening. Automatisch sparen werkt hetzelfde, maar is dan een betaling naar jezelf, bijvoorbeeld richting je spaarrekening. Voor je echter zo’n betaling instelt, is het eerst belangrijk om je financiën goed op een rijtje te zetten. Zet al je noodzakelijke uitgaven onder elkaar en kijk hoeveel geld er binnenkomt. Het verschil daartussen is de speling die je hebt. Je kunt ervoor kiezen om zelf een klein beetje geld op je betaalrekening te houden, voor onverwachte dingen of als je gewoon eens iets voor jezelf wilt doen. De rest kan gespaard worden. Voer voor dat bedrag in dat je het maandelijks naar je spaarrekening wilt overmaken. Kies voor de dag direct na de dag dat je salaris binnenkomt. Dan heb je geen kans om het uit te geven. Selecteer de frequentie (maandelijks of vierwekelijks, net wanneer je salaris krijgt) en geef aan dat de boeking onbeperkt moet doorlopen. Vanaf dat moment zal maandelijks na ontvangst van je salaris direct een deel worden afgeboekt naar je spaarrekening. Je hebt er echt geen omkijken meer naar!

Spaar nog meer

Merk je dat het steeds makkelijker wordt om zonder het spaargeld rond te komen? Spaar dan aan het einde van de maand steeds iets extra’s. Kijk bijvoorbeeld hoeveel je over hebt, maak dat over naar je spaarrekening en begin de volgende maand weer met een schone lei. Als je merkt dat je standaard minder uitgeeft dan je hebt, dan kun je het bedrag voor het automatisch sparen verhogen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021