Excite

Autorijles vanaf je achttiende

Als je besluit om autorijles te nemen, kun je contact opnemen met een rijschool. Er zijn veel rijscholen waar je uit kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor een school kiezen, omdat je er goede dingen over hebt gehoord, omdat hij heel erg klein is, of omdat de prijzen laag zijn.

Als eerste zul je een proefles krijgen. Je kunt dan kijken of de rijinstructeur je bevalt. Ook kan de rijinstructeur inschatten hoe je rijstijl is en aangeven hoeveel rijlessen je ongeveer nodig zult hebben. De eerste proefles kost doorgaans geen geld en je bent niet verplicht om met de rijschool in zee te gaan als het je niet bevalt.

Je kunt je autorijlessen in één keer betalen, of per keer. Als je het in één keer betaalt, spreekt men over een pakket. In een pakket kunnen ook de kosten zitten voor de examens. Een pakket wordt samengesteld afhankelijk van jouw rijstijl tijdens de eerste les. Vaak is een pakket voordeliger dan het los betalen van alles. Sommige mensen kunnen echter niet in één keer veel geld neerleggen en dus betalen zij per rijles. Hoe je wilt betalen is helemaal je eigen keuze, doe wat goed.

Het belangrijkste is dat je je vertrouwd voelt bij de rijinstructeur. Heb je het idee dat je werkelijk wat leert achter het stuur tijdens de autorijles en kan de instructeur op een goede en duidelijke manier uitleggen wat je moet doen, dan is het zeker een geschikte man. Zo niet: dan kun je overwegen een andere rijschool te zoeken.

Afbeelding: Flickr account parkris

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021