Excite

Premie voor een autoverzekering berekenen

Wie in Nederland een eigen auto heeft, moet die verzekeren. Onverzekerd de weg op gaan is strafbaar. Voor een autoverzekering moet je natuurlijk ook maandelijks een premie betalen. Je premie voor je autoverzekering berekenen kun je via internet gemakkelijk zelf doen. Je hebt er maar weinig voor nodig, buiten wat gegevens over jezelf, je rijbewijs en je auto.

Vergelijkingssites bezoeken

De snelste manier om de premie voor je autoverzekering te berekenen, is het bezoeken van vergelijkingssites zoals Independer.nl. Hier kun je aangeven welk type auto je hebt en wordt er gevraagd naar wat persoonlijke gegevens. Aan de hand van wat je invult, komen de premies bij veel van de grote verzekeraars zo naar voren. De premies zijn altijd afhankelijk van je auto en je leeftijd; jongere bestuurders betalen vaak een hogere premie en ook voor een duurdere auto moet meer worden afgerekend. Dat is wel logisch, want als er schade aan zo'n dure auto is, zijn de kosten daarvoor ook hoger.

Offerte opvragen

Een vergelijkingssite houdt voor het autoverzekering berekenen natuurlijk standaard premies aan. Als je direct een offerte aanvraagt, kun je soms nog voordeliger uit zijn. Nog slimmer is het om een afspraak te maken op een kantoor. Dan kun je soms je persoonlijke omstandigheden - denk aan veel rijervaring - uitgebreider toelichten en kan het zomaar zijn dat je in een hogere kortingsschaal terecht komt. Dit lukt je via internet bijna nooit. Ook kunnen ze tijdens een afspraak wat meer met je meedenken, wie weet zijn er nog meer mogelijkheden voor korting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019