Excite

Autoverzekering voor jongeren: vergelijk goed!

Een autoverzekering voor jongeren is een speciale autoverzekering voor jongeren tot en met 24 jaar. Jongeren vormen een aparte categorie autobestuurders, en verschillen in een aantal opzichten van de gemiddelde autobestuurder.

Zo hebben jongeren een grotere kans op ongelukken en hebben zij minder rijervaring dan de gemiddelde autobestuurder. Veel autoverzekeringen voor jongeren zijn daarom vele malen duurder dan een gewone autoverzekering, omdat er een toeslag in rekening gebracht wordt. Daarnaast hebben veel autoverzekeringen een lagere premie wanneer je meer schadevrije jaren opgebouwd hebt. Maar als jonge automobilist is het onmogelijk om reeds vele schadevrije jaren te hebben, waardoor de premie plotsklaps nóg hoger uitvalt.

Sommige jongeren kiezen ervoor om hun auto op naam van één van hun ouders te zetten. Op deze manier hoeven ze geen toeslag op de premie te betalen en kunnen ze de premie verlagen door de schadevrije jaren van de ouders in te zetten. Een groot nadeel is echter dat je op deze manier zelf geen schadevrije jaren opbouwt.

Het is altijd verstandig om diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken, voordat je de verzekering afsluit. Maar als jongere is het extra handig om diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Uit onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat jongeren soms een tot vier maal hogere premie moeten betalen dan de oudere automobilist. Je kunt als jongere tot wel honderden euro’s per jaar besparen door je goed te verdiepen in een speciale jongeren autoverzekering. Er zijn diverse websites waar je verscheidene autoverzekeringen met elkaar kunt vergelijken, zodat je op deze manier de goedkoopst mogelijke jongeren autoverzekering kunt vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021