Excite

Autoverzekering: Noodzakelijk voor iedereen

Als je je eerste auto koopt wil je natuurlijk elke kilometer zonder zorgen afleggen. Ook als je auto stilstaat kan het gebeuren dat iemand een ongeval veroorzaakt waardoor je auto schade oploopt. Daarom is in Nederland afgesproken dat iedereen die een auto bezit hiervoor een autoverzekering af moet sluiten.

Hoe je het ook wendt of keert, je wilt natuurlijk graag autorijden maar wel zo voordelig mogelijk. Naast zuinig rijden kun je ook kijken welke autoverzekering voordelig is en het meeste value for money geeft.

Je bent verplicht een verzekering af te sluiten die in ieder geval de schade van de tegenpartij vergoed, de WA verzekering. Heb je een auto van een recent bouwjaar dan is het verstandig om een All risk verzekering af te sluiten, eventuele schade aan je eigen auto wordt dan ook vergoed. Verzekeringen kennen een bonus en een malus systeem, dat wil zeggen dat bestuurders die weinig tot geen schade rijden hiervoor worden beloond. Je premie zal elk jaar lager worden, dit kan oplopen tot wel 80%. Het spreekt voor zich dat bestuurders die vaker betrokken zijn bij een schadegeval geen recht hebben op een bonus, maar een “boete” moeten betalen.

In een aantal gevallen is ruitschade meeverzekerd, de meeste verzekeraars vragen wel een eigen risico. Wil je dit afkopen dan zal je maandpremie hoger worden, het is dus aan jezelf of je daar gebruik van wilt maken. Vergelijken op internet kan erg lonen, ook onderhandelen over de jaarlijkse premie is het proberen waard!

Afbeelding: Excite.fr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021