Excite

Voordelig je autoverzekering online afsluiten

Een verzekering afsluiten lastig? Helemaal niet. Je kunt binnen een paar minuten zelf je autoverzekering online afsluiten. En als je goed oplet, lukt dat nog tegen een betere prijs dan wanneer je deze af zou sluiten via een tussenpersoon. Voor de dekking hoef je het niet te laten; die is hetzelfde of beter.

Waar let je op bij het afsluiten van je autoverzekering?

Wil je je autoverzekering online afsluiten, dan moet je een paar dingen weten: de gegevens van je auto, hoeveel je ongeveer rijdt, wanneer je je rijbewijs hebt gehaald en hoe je je wilt verzekeren. Dat laatste is vooral belangrijk.

WA basisverzekering

In Nederland is het verplicht om een auto te verzekeren, maar de mate waarin je dat doet, mag je zelf kiezen. De basis is WA; je bent dan verzekerd voor schade die jij aanbrengt aan de auto van iemand anders. Schade aan je eigen auto moet je zelf betalen.

WA+

Wil je een iets uitgebreidere dekking? Dan kun je voor WA+ kiezen. Je schade is dan ook gedekt bij bijvoorbeeld hevige hagelbuien.

WA Volledig Casco

Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kies je voor WA Volledig Casco. Je auto is dan in alle voorkomende gevallen verzekerd, ook als je bijvoorbeeld zelf tegen een paaltje aanrijdt.

Leeftijd auto

Veel mensen laten de mate van verzekering afhangen van hoe oud hun auto is; des te nieuwer de auto, des te uitgebreider de verzekering.

Extra modules in je autoverzekering

Sommige verzekeraars bieden extra modules. Sluit die alleen af als ze daadwerkelijk iets toevoegen, bijvoorbeeld een buitenlanddekking als je regelmatig naar het buitenland gaat met je auto. Bedenk ook dat je je verzekering over het algemeen altijd naar boven aan kunt passen.

Autoverzekering online afsluiten

Als je eenmaal weet wat je wilt, dan kun je je autoverzekering online afsluiten door je gegevens in te voeren. Doe dit via een handige vergelijkingssite, zodat je direct de voordeligste tarieven te zien krijgt. Vervolgens is het een kwestie van tarieven vergelijken en afsluiten. Tip: Lees wel altijd de kleine lettertjes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021