Excite

Hoe kun je een autoverzekering opzeggen?

De meeste mensen hebben jaren dezelfde autoverzekering. Maar wie weet ben je met een andere autoverzekering wel beter af. Ook als je geen auto meer hebt, is het hebben van een autoverzekering overbodig. Veel mensen weten niet precies hoe en wanneer ze hun huidige autoverzekering kunnen opzeggen, terwijl dit eigenlijk heel gemakkelijk is!

Het contract van je autoverzekering

Over het algemeen sluit je een jaarcontract af bij het afsluiten van een autoverzekering. Tijdens dit jaar is het lastig om je autoverzekering op te zeggen. Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat je een boete moet betalen of premie voor een heel jaar. Nadat je contract is afgelopen wordt je autoverzekering per maand verlengt. In dat geval kun je de autoverzekering opzeggen wanneer je wilt, maar geldt er wel een opzegtermijn van een maand. Je verzekeraar is verplicht om aan te geven wanneer je contract afloopt! Lees ook altijd in je contract de regels na, want deze kunnen per verzekeraar verschillen!

Overstappen naar een andere autoverzekering

Er is veel premieverschil tussen de verschillende autoverzekeringen. Dit is een goede reden om over te stappen naar een andere autoverzekering! De meeste verzekeraars werken met een overstapservice. Dit houdt in dat zij je huidige autoverzekering opzeggen en dat je er zelf niks aan hoeft te doen. Let hierbij wel op of je contract al afgelopen is! Ook is het aan te raden om in de gaten te houden of alles goed gaat. Er kan immers altijd wat verkeerd gaan!

Zelf je autoverzekering opzeggen

Je kunt ook zelf je autoverzekering opzeggen. Je kunt dit het beste schriftelijk doen. Belangrijk zijn je persoonlijke gegevens, de contractdatum en je polisnummer.

Veranderingen in het contract

Wat veel mensen niet weten is dat je een autoverzekering mag opzeggen als er veranderingen worden doorgevoerd. Een voorbeeld hiervan is een premieverhoging of andere voorwaarden. In dat geval geldt er geen opzegtermijn, maar mag je de autoverzekering per direct opzeggen! Ben je het niet eens met een nieuwe premie of voorwaarden? Zoek dan zo snel mogelijk een nieuwe autoverzekering en zeg je huidige verzekering op!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021