Excite

Autoverzekering voor jongeren: betaal niet te veel

Iedereen die in het bezit is van een auto, is verplicht een autoverzekering af te sluiten. Dit geldt niet alleen voor Nederland, maar voor alle landen die lid zijn van de Europese Unie. Deze verplichte verzekering heet ook wel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM).

Je hoort vaak dat het voor jongeren lastig is om een autoverzekering te vinden. Op zich is het vinden van een autoverzekering niet lastig, maar het vinden van een verzekering die betaalbaar is, dat schijnt voor jongeren moeilijk te zijn. Een autoverzekering voor jonge bestuurders kan namelijk wel vier tot vijf keer duurder zijn dan wat een normale mens voor zijn autoverzekering betaalt.

Een autoverzekering specifiek voor jongeren is de oplossing. Als jongere wil je namelijk ook een autoverzekering tegen een scherpe premie. Op internet zijn verschillende websites waar je autoverzekeringen voor jongeren met elkaar kunt vergelijken op voordeligheid en voorwaarden, zoals verzekeringssite.nl, jongeren-autoverzekering.nl en www.beste-financien.com.

MoneyMagazine berekende voor twaalf verschillende aanbieders de jaarpremie van een autoverzekering met WA dekking voor een 22-jarige bestuurder. Met 222 euro per jaar kwam Orion Direct als voordeligste naar voren en Ditzo met 1292 als duurste. Omdat er enorme premieverschillen zijn doen jongeren er goed aan eerst aanbieders met elkaar te vergelijken, voor ze een autoverzekering afsluiten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker J van B

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021