Excite

Voordelige autoverzekering voor jongeren?

Een autoverzekering voor jongeren vinden kan een hele taak zijn, vooral als je ook nog wilt dat de verzekering voordelig is. Jongeren worden namelijk gezien als risico.

Jongeren en autoverzekering

Uit cijfers is gebleken dat jongeren vaak ongevallen veroorzaken. Dit komt omdat ze nog niet echt ervaren zijn in het rijden en situaties daardoor verkeerd inschatten. Verzekeraars rekenen dit risico vaak door in de prijs. Hoe jonger je bent, hoe groter de kans dus is dat de prijs wordt doorberekend in de premie. Dit is logisch, want verzekeraars lopen bij jongeren meer risico om werkelijk geld uit te moeten keren.

Vergelijk verzekeringen

Voor jongeren kan het echter wel erg schelen waar je de autoverzekering afsluit. Je kunt flink geld besparen, afhankelijk van de verzekering die je hebt. Het is dus echt verstandig om de verschillende aanbieders van autoverzekeringen eens goed met elkaar te vergelijken. Kijk naar de prijs en bekijk ook de voorwaarden. Wat wordt meeverzekerd en wat niet?

Het soort auto

Een autoverzekering is veel duurder wanneer je een splinternieuwe wagen hebt. Het kan dus heel erg veel schelen wanneer je een oude tweedehands wagen hebt. Begin dus niet meteen met een dure wagen, maar oefen eerst wat in een goedkopere auto.

Pakket

Het kan ook geld schelen wanneer je behalve de autoverzekering ook andere verzekeringen afsluit bij één aanbieder. Je kunt dan namelijk een pakketprijs krijgen en hierdoor bespaar je uiteindelijk geld. Heb jij dus ook een inboedel- of reisverzekering nodig? Dan kun je dit allemaal bij één aanbieder halen.

 (photo © martin pettit)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021