Excite

Bankrekeningnummer online aanvragen

Een bankrekeningnummer online aanvragen

Je hoeft helemaal niet naar een bankkantoor te gaan om een nieuw bankrekeningnummer aan te vragen. Je kunt het ook online regelen. Alle banken heb een mogelijkheid om een rekeningnummer aan te vragen en sommige banken hebben niet eens een kantoor waar je heen kunt gaan.

Kies een bank

Kies een bank waar je een rekening wilt openen, denk aan de ING, de Rabobank of de ABN-Amro. Eventueel kun je besluiten om de verschillende banken met elkaar te vergelijken. Wat betaal je voor een betaalrekening en wat krijg je er zoal bij? Misschien kun je kijken wat mensen in je omgeving vinden van de bank.

Ga naar de website

Op de website van de bank die je hebt gekozen vind je informatie over het aanvragen van een bankrekening. Vaak hoef je enkel slechts wat formulieren in te vullen. Zo wordt er gevraagd naar je sofinummer, je adres, je naam en het soort rekening dat je wilt. Ook kun je vaak meteen een aanvullende spaarrekening openen. Alles wijst zich doorgaans voor zich. Nadat je de rekening hebt aangevraagd, krijg je vanzelf de betaalpas en andere informatie opgestuurd.

Telefonisch contact bij hulp

Als het je toch niet helemaal niet duidelijk is wat je moet doen om een bankrekeningnummer te openen, dan kun je bij de meeste banken wel telefonisch contact opnemen met een medewerker. Hij of zij kan je dan helpen met het aanvragen en je uitleg geven over de dingen die je moet doen. Op de websites van de banken vind je de telefoonnummers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019