Excite

Wat is de keuze aan bankstellen bij IKEA?

Als je op zoek bent naar bankstellen van IKEA, dan zal je eerst moeten bepalen wat precies het beste bij je interieur past. Het aanbod is namelijk erg groot en de verschillen tussen alle modellen, stijlen en kleuren zijn groot! Een overzicht.

Bankstellen met stoffen bekleding

Op het moment van schrijven zijn er vier series beschikbaar in de categorie zitbanken met stoffen bekleding. De meest klassieke stijl heet Ektorp, de modernste heet Klippan. Enkel Klippan en Karlstad hebben zichtbare poten onder het bankstel. Alle series zitten comfortabel en hebben makkelijk te verwisselen hoezen.

Bankstellen met leren bekleding

Leer is uiteraard wat duurder dan stof. Daartegenover staat dat het een stuk langer meegaat en bestand is tegen vlekken. Niets is zo lelijk als een stoffen bank met een grote ketchupvlek. Kijk daarom eens naar de series Karlstad leer, Smögen, Älvros en Kramfors. Kenmerkend voor Karlstad leer zijn de knopen in de rugleuning. Älvros heeft dan weer een trechtervormige armleuning. Het statigste is de Kramfors-serie.

Slaapbanken

Handig, vooral als je geen logeerkamer hebt: de slaapbank. IKEA heeft zowel banken met opbergruimte (Beddinge), als reeksen die gemakkelijk omgetoverd kunnen worden tot een bed. Plaatsbesparend en nuttig, maar vergeet niet dat je op deze manier elke avond het bed helemaal opnieuw op moet maken als je niet de hele dag naar een bed in je woonkamer wilt kijken.

Samengevat: IKEA heeft voldoende keus op het gebied van bankstellen. De prijs varieert van rond de 300 euro tot zo'n 1500 euro voor de modellen die een leren bekleding hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019