Excite

Bankstellen nieuw of tweedehands: kwaliteit is erg belangrijk

Om zo lang mogelijk van onze bankstellen, nieuw of tweedehands, te genieten, kies je bij voorkeur voor duurzame materialen. Een stevig en stabiel frame is de eerste vereiste voor de lange levensduur van ons bankstel. De kwaliteit van de veren en de bekleding is niet minder belangrijk.

Stevig frame voor lange levensduur

Hoe steviger het frame, hoe langer de levensduur van bankstellen. Een stevig en stabiel frame is bij voorkeur gemaakt uit hard, tropisch hout of eik. Bankstellen uit hard hout gaan langer mee, maar zijn ook duurder. Dennenhout en zachtere houtsoorten zijn stukken goedkoper, maar vertonen vlug slijtageverschijnselen. Frames uit metaal en kunststof zijn te mijden. Deze gaan gemakkelijk doorzakken en zijn moeilijk herstelbaar. De poten van een bankstel zijn niet minder belangrijk, zij moeten alle gewicht dragen. Beschikt het bankstel over aparte poten, dan zijn ze bij voorkeur vast genageld of geschroefd. Gelijmde poten zijn minder duurzaam.

Springveren voor extra zitcomfort en ondersteuning

Voor meer zitcomfort en ondersteuning worden bij de productie van bankstellen meestal springveren gebruikt. Na verloop van tijd gaan deze doorzakken en kunnen zo het frame beschadigen. Investeer liever iets meer in je bankstel. Duurdere bankstellen zijn uitgerust met een speciaal veersysteem, dat minder gemakkelijk zal doorzakken.

Kies voor een bekleding uit katoen, linnen of leer

Ook de kwaliteit van de bekleding vraagt alle aandacht. Bekleding uit katoen, linnen of leer kan tegen een stootje. Synthetische stoffen zijn aan de andere kant onderhoudsvriendelijk.

Gelijmde verbindingen vermijden

De verbindingen worden gerealiseerd met schroeven, klinknagels of kunnen gelijmd worden. Gelijmde verbindingen zijn weinig bestand tegen schokken en... zwaargewichten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019