Excite

Basiskennis van de persoonlijke lening

Heb je geld nodig voor een nieuwe badkamer, een grote reis of studiekosten? Dan kun je een persoonlijke lening afsluiten. Dat is een aflopend krediet voor particulieren. Voor een persoonlijke lening kun je bijvoorbeeld terecht bij een financieringsmaatschappij, of bij de bank.

Je leent een bepaald bedrag tegen een vooraf bepaalde rente, die vaststaat gedurende de looptijd van de persoonlijke lening. Voor de terugbetaling van het krediet los je in maandelijkse termijnen een vastgesteld bedrag af. Dat bedrag bestaat gedeeltelijk uit aflossing, en gedeeltelijk uit rente.

Een persoonlijke lening is voor particulieren een aantrekkelijke vorm van financieren, vooral omdat de rente veel lager is dan bij andere kredietvormen. Omdat de rente, de looptijd van de lening en het maandelijkse bedrag dat je moet aflossen vaststaat, weet je altijd waar je aan toe bent en hoeveel je precies gaat aflossen. Je kunt de looptijd hierdoor ook afstemmen op de economische levensduur van hetgeen je met het krediet wilt bekostigen.

Het verschil tussen een aflopend krediet en een doorlopend krediet, is dat je bij een aflopend krediet de afgeloste bedragen niet opnieuw kunt opnemen. Je kunt dus een keer gebruik maken van de extra financiële middelen.

Voor oudere mensen is de persoonlijke lening een goede optie, omdat zij vaak moeilijk of zelfs helemaal niet in aanmerking komen voor een doorlopend krediet. Meestal hebben persoonlijke leningen een ingebouwde dekking tegen het overlijdensrisico: mocht je komen te overlijden dan wordt je schuld kwijtgescholden.

Afbeelding: Flickr, user Public Domain Photos

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018