Excite

Bebé Glotón: Jong geleerd, oud gedaan!?

‘Jong geleerd, oud gedaan’; dat lijkt het nieuwe motto van de Spaanse speelgoedfabrikant Berjuan. Berjuan brengt namelijk een controversiële borstvoedingspop op de markt, die bedoeld is voor jonge meisjes.

Meisjes kunnen met de bijgeleverde haltertop – die qua werking precies lijkt op een borstvoedingsbeha – net doen alsof ze hun babypoppen écht borstvoeding geven. Het idee gaat verder dan alleen de speciale top: ook de pop zelf – Bebe Gloton – maakt zuiggeluidjes als deze gevoed wordt en huilt als ze meer wil drinken.

Hoewel veel experts het er over eens zijn dat borstvoeding geven erg goed voor een baby is, is het te jong confronteren van meisjes met het geven van borstvoeding zeker geen goede zaak. Borstvoeding is niets voor kinderen en zou juist kunnen leiden tot meer tienerzwangerschappen.

Toch zijn er genoeg moeders die de Bebe Gloton wel zouden kopen voor hun jonge dochters. Op dit moment worden de meeste poppen geleverd met een plastic drinkflesje. Sommige moeders zijn het er niet mee eens dat dit als standaard wordt gezien. Hoewel experts zich daar tot op een bepaalde hoogte bij aan kunnen sluiten, vinden zij het idee van borstvoeding geven voor deze jonge meiden echt nog te vroeg. Voorlopig zal de Bebe Gloton dan ook niet op de Nederlandse markt te vinden zijn!

Afbeelding: The Examiner

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021