Excite

De Belastingtelefoon helpt je verder

Vraag je je ook wel eens af waarom alles rondom belastingen soms zo lastig is? Maak het jezelf gemakkelijk en maak gebruik van de Belastingtelefoon. Die service van de Belastingdienst helpt je om zaken snel en efficiënt te regelen. Bovendien kan een telefoontje je soms meer voordeel opleveren dan je in de eerste instantie dacht.

Waarom de BelastingTelefoon?

Als je geen goede ervaringen hebt met klantenservices, dan kan het bellen naar de Belastingtelefoon iets zijn dat je liever niet doet. Gelukkig werkt het hier iets anders. Allereerst betaal je alleen de gewone telefoonkosten. Je hoeft geen extra bedragen per minuut te betalen. Daarnaast zijn er zoveel servicemedewerkers, dat je zelden langer dan vijf minuten in de wachtrij hoeft te staan. En zodra je moet wachten hoor je steeds hoeveel minuten het nog ongeveer duurt voor je geholpen kunt worden.

De algemene Belastingtelefoon is bereikbaar op 0800-0543. Dit nummer bel je voor vragen over je inkomstenbelasting, maar ook voor vragen over toeslagen. De Belastingtelefoon is doordeweeks bereikbaar, vaak ook in de avond. Tijdens drukke periodes - bijvoorbeeld maart, wanneer de aangifte ingediend moet worden - kun je vaak ook op zaterdag terecht met vragen.

Heb je specifieke vragen? Dan kan het zijn dat je een ander nummer moet bellen. Voor vragen over zaken in het buitenland bel je een speciale lijn. Dit geldt ook voor vragen over de auto en vragen over douanezaken. Ondernemers kunnen wél weer gewoon het algemene nummer bellen. Aan het begin wordt namelijk gevraagd of je belt als ondernemer of als privépersoon. Dan word je op de juiste manier doorverbonden.

Houd je gegevens bij de hand

Als je contact opneemt met de Belastingtelefoon, houd dan altijd je BSN of sofinummer bij de hand. Op die manier kunnen de medewerkers snel je informatie opzoeken. Heb je specifieke vragen, schrijf ze dan vooraf op, zodat je zeker weet dat je niets vergeet. En controleer altijd of je schriftelijk een bevestiging krijgt van wat je hebt afgesproken!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020