Excite

Beleggen in vastgoed levert meer op

Beleggen in aandelen brengt een behoorlijk risico met zich mee, zeker in deze tijd. Maar dit is wél het moment om in te stappen met beleggen in vastgoed. Vastgoedprijzen liggen laag en veel mensen willen maar wat graag van hun huis of vakantiehuis af. Dat betekent een laag investeringsbedrag en sneller rendement.

Hoe werkt het?

Je kunt op verschillende manieren beleggen in vastgoed. Je kunt ervoor kiezen om huizen te kopen en die op een later tijdstip weer te verkopen. Dit brengt zeker in deze tijd best wat risico met zich mee, omdat je er niet zomaar vanuit kunt gaan dat je een huis na een paar jaar weer met winst kunt verkopen. Je kunt ook oude huizen kopen, die helemaal verbouwen en ze dan verkopen. De kans op winst is dan een stuk groter. Wel levert deze manier van investeren vooral veel op, als je in de gelegenheid bent om verbouwingen goedkoop en goed uit te voeren.

Verhuur

Beleggen in vastgoed kan ook door te verhuren. Je koopt een woning of een vakantiewoning en verhuurt die vervolgens. Omdat huurinkomsten onbelast zijn, is dit een interessante manier van investeren en beleggen. Uiteraard is het wel belangrijk dat de hoogte van de huur niet alleen de hypotheek kan dekken, maar ook andere kosten, zoals onderhoud. Door de woning hypotheekvrij te maken, verhoog je je winstmarge. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je minder geld direct tot je beschikking hebt; het zit 'vast' in stenen. Dergelijke beleggingen zijn dus vooral beleggingen voor de langere termijn.

Naar het buitenland

Beleggen in vastgoed hoeft niet alleen in Nederland, je kunt het ook in het buitenland doen. Met name de markt voor vakantiewoningen leent zich daar goed voor. Als je het hele proces rondom verhuren niet ziet zitten, dan kun je daarvoor iemand inschakelen. Die zorgt dan voor een goede bezetting.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021