Excite

Beleggen voor dummies: eerste hulp bij beleggen!

De auteur van het boek 'Beleggen voor Dummies' is Matthijs Kanis. En Matthijs weet waarover hij praat. Hij is de oprichter van de Nederlandse website 'Belegger.nl' en de Belgische website 'Beursduivel.be'. Met zijn boek loodst hij de amateurbelegger in een kleine 300 bladzijden door de wereld van het beleggen. Uitgegeven in 2007 is een deel van de inhoud vandaag wellicht niet meer up to date. Dit soort boeken hebben nu eenmaal niet het eeuwige leven. Voor de beginnende belegger betekent dit boek slechts een kleine investering: nog geen 20 euro bij Bol.com en ook vaak tweedehands te koop. Je kan ook terecht bij andere aanbieders zoals Fnac, Standaard Boekhandel, ECI, Cosmox, Libris en Selexyz. Het e-boek van deze titel bestaat (nog) niet.

Modern beleggen voor iedereen

Uiteraard zijn er meerdere boeken over beleggen geschreven. Zo is 'Modern beleggen voor iedereen' een boek van Philip Ferwerda. het kwam op de markt in april 2008. De prijs is vergelijkbaar (€ 19,50) maar in elk geval bescheidener van inhoud: het boek telt 'slechts' 120 pagina's. Erg handig is dat het boek middels een code gekoppeld is aan de (beleggers)site 'Modernbeleggen.nl'.

Beleggen kun je zelf

In november 2008 verscheen de titel 'Beleggen kun je zelf' van Patrick Beijersbergen. Voor een prijs van € 17,50 krijg je een kleiner formaat boek met leuke, duidelijke illustraties.

Rijk in 100 dagen

'Rijk in 100 dagen' is het laatst gepubliceerde beleggingsboek (2008) van de Belg Paul Dhoore. In 2006 kwam '179% hoger' ook van Dhoorde op de markt. Opvallend aan deze boeken is het eenvoudig taalgebruik. Dhoore is journalist die jarenlang het beursnieuws voor de VRT op de voet volgde en aan de kijkers uitlegde hoe de beurs precies in elkaar zat. Hij weet dus als geen ander hoe je deze moeilijke materie op een verstaanbare manier aan de man brengt.

Is beleggen iets voor dummies?

Dat is de cruciale vraag. Ben je van plan te gaan beleggen, dan is het sowieso goed om eens een boek te lezen over de beleggersmaterie. De slotsom is evenwel altijd dezelfde: goedkoop kopen en duur verkopen. Dat dit lang niet altijd lukt, is een waarheid als een koe. Zelfs beleggersclubs en banken slagen daar niet altijd in. Een goede voorbereiding, voorzichtigheid en spreiding van je beleggersrisico is dus de boodschap!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020