Excite

Beleggingen winstgevend?

Beleggen in aandelen is de meest populaire vorm van beleggen. Je kunt beleggen in aandelen van een bedrijf dat bij de effectenbeurs staat genoteerd. Je koopt dan als het ware een stukje van het bedrijf en kunt ook een stuk van de winst krijgen. Als het bedrijf echter verlies heeft, dan is het aandeel ook een stuk minder waard.

Je kunt ook beleggingen doen in obligaties. Je verstrekt dan als het ware een lening aan een bedrijf en aan het einde krijg je deze ook weer terug. Het is een zeer populaire manier van beleggen en steeds meer mensen maken hier gebruik van. Het geeft vaak wat meer zekerheid dan bij aandelen.

Het is handig om je te verdiepen in de verschillende beleggingsvormen. Je loopt altijd het risico om geld kwijt te raken. Je kunt eventueel ook beleggen met een tussenbedrijf. Dit bedrijf regelt dan alles voor je, zodat je je zelf minder zorgen hoeft te maken.

Houd er rekening mee dat beleggen nooit gratis is. Je krijgt te maken met transactiekosten en administratiekosten. Het is ook handig om te weten dat je beter kunt spreiden. Zet dus niet al je geld in op één aandeel of obligatie, maar kies er meerdere uit. Zo loop je minder risico wanneer er iets failliet gaat.

Afbeelding: Flickr account 24oranges

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020