Excite

Beleggen? Zoek beleggingsadvies!

Ben je een beginnende belegger? Dan heb je misschien de fijne kneepjes van het beleggen nog niet zo goed in de vingers. Beleggingsadvies is dan misschien wel een welkome aangelegenheid. Door advies te vragen, heb je beter inzicht in de beleggingswereld. En dat kan je alleen maar ten goede komen!

Beleggingsadvies inwinnen

Voor een gedegen beleggingsadvies ga je het best naar een beleggingsadviseur. Samen met de adviseur doorloop je een aantal vragen en punten die zowel de adviseur als jezelf een beter inzicht dient te geven over je financiële situatie als ook je mogelijkheden tot beleggen.

Een beleggingsprofiel opstellen

De beleggingsadviseur zal proberen je wensen en opties in kaart te brengen aan de hand van een aantal vragen. Denk daarbij aan: Hoeveel geld heb je om te beleggen? Wat is je doel op de korte en lange termijn? Wil je veel zekerheid of ben je bereid risico’s te lopen in ruil voor een hoger rendement? Op die manier stel je dan samen met de adviseur een beleggingsprofiel op. De adviseur zal je adviseren over het type beleggingsproduct. Ben je het daar over eens? Dan kan de adviseur je doorverwijzen naar het juiste verkoopkanaal. Maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek naar de verkoper van dat ene beleggingsproduct.

Waarom beleggingsadvies van de professional?

Je kunt je afvragen waarom je beleggingsadvies zou inwinnen van een adviseur, en niet dit alles zelf uitpluizen. Wel, ten eerste, gaat daar veel tijd in zitten. Een beleggingsadviseur blijft op de hoogte van de laatste economische ontwikkelingen en heeft door de jaren heen ervaring opgebouwd, waardoor hij of zij zeer gedetailleerde adviezen kan geven. De kosten van een beleggingsadviseur wegen dan minder zwaar op tegen de mogelijke verliezen die je kunt lijden, wanneer je een verkeerde beleggingsbeslissing neemt!

Waar vind je beleggingsadvies?

Voor beleggingsadvies kun je op verschillende plekken terecht. Ten eerste kun je met een specialist praten bij de bank. Zo ongeveer elke bank biedt je de mogelijkheid te praten met een adviseur van de bank. Heb je liever meer onafhankelijk advies? Dan kun je terecht bij diverse adviesbureaus. Vergelijk deze goed voordat je met de adviseur in zee gaat, zodat je je prettig voelt in het gesprek en de adviseur ook daadwerkelijk vertrouwt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019