Excite

Benzineprijs op laagste niveau in drie jaar

  • © Getty Images
In het weekend geld besparen? Dan is het slim om nog even de auto vol te gooien met benzine. Dit weekend kwam de benzineprijs namelijk op het laagste niveau in drie jaar. De adviesprijs voor Euro 95 komt dan uit onder de 1,70 en dat is voor het eerst in drie jaar tijd.

Daarnaast is het pompen bij onbemande en lokale pompen in de regel nog veel goedkoper. Daar ligt de benzineprijs nu zo rond de €1,50 per liter. Gemiddeld scheelt dit ongeveer tien tot vijftien euro per tankbeurt. Overigens geldt de prijsdaling niet alleen voor benzine, maar ook voor diesel.

De prijsdaling is te danken aan de dalende olieprijzen. Deze zomer moest er voor een vat ruwe olie nog 110 dollar betaald worden, maar inmiddels ligt die prijs op 'slechts' 70 dollar per vat. De benzineprijs daalt niet evenredig hard mee, omdat er ook veel accijnzen en btw op wordt geheven. Ondanks dat zijn autorijders nu toch nog voordeliger uit.

De kans bestaat dat de benzineprijzen in de komende tijd nog verder gaan dalen. Het loont daarom zeker om de prijzen aan de pomp in de gaten te houden en toe te slaan op het moment dat deze onder de gebruikelijke prijzen schieten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020