Excite

Bereken je autoverzekering via internet

Je kunt beginnen met een autoverzekering zoeken door op een vergelijkingssite zoals Independer.nl verschillende autoverzekeringen te vergelijken. Je ziet op zo’n site handig welke verzekeraar het goedkoopst is. Wanneer je al verzekeringen bij een verzekeringsmaatschappij hebt lopen, kun je daar ook je autoverzekering afsluiten, vaak krijg je dan nog extra korting.

Het is tegenwoordig makkelijk om je autoverzekering gewoon via de website van de maatschappij af te sluiten. Een tussenpersoon is vaak niet meer nodig. Voor het berekenen van de premie moet je een aantal gegevens invullen. Zo is het kenteken nodig, maar ook moet je het precieze type van je auto weten. Sommige websites van verzekeraars zoeken dat automatisch op, bij andere moet je het exacte type zelf uit kiezen.

Ook is het belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren hebt. Als je meer schadevrije jaren hebt, kan je korting flink oplopen. Maar er zijn meer gegevens nodig, wanneer je de premie exact wil berekenen en daarna de verzekering af te sluiten. Je moet weten hoeveel kilometers je per jaar rijdt en je kunt naast de basisverzekering kiezen uit een aantal verschillende dekkingen kiezen.

Zo is er een dekking die de inzittenden verzekert bij een ongeval en je kunt kiezen voor rechtsbijstand. Je auto verzekeren tegen natuurschade is ook mogelijk. Je moet bij het berekenen van je autoverzekering dus goed bedenken welke dekkingen je je wilt, voor je de verzekering daadwerkelijk afsluit.

Afbeelding: Flickr, Anemoneprojectors

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021