Excite

Waar bereken je je maximale hypotheek online?

Vanaf 1 augustus 2011 gelden er nieuwe en strengere regels voor het afsluiten van een hypotheek. Zo mag de hypotheek niet meer dan 110 procent van het aankoopbedrag zijn. Ook wordt het voor starters moeilijker om een hypotheek te krijgen. De regels zijn aangescherpt,  zodat er minder geld geleend kan worden. Daar tegenover staat dat de overdrachtsbelasting van zes procent verlaagd is naar twee procent. Wanneer je van plan bent om een huis te kopen, dan is het belangrijk om te weten hoe hoog de maximale hypotheek is die je kunt krijgen. Op die manier kun je kijken welke huizen binnen jouw budget passen.

Maximale hypotheek berekenen?

Er wordt naar een aantal punten gekeken als je de maximale hypotheek wilt berekenen. Allereerst is het inkomen van jezelf en je partner belangrijk. Ook wordt er gekeken naar bepaalde vaste lasten. Heb je bijvoorbeeld nog een lening lopen of betaal je alimentatie?

Wanneer je al een huis op het oog hebt, dan worden hier gegevens over gevraagd. Wat is de koopsom van de woning en moet je extra geld lenen voor bijvoorbeeld een verbouwing? Ook is het belangrijk of je zelf geld kunt inleggen.

Als laatste speelt de soort hypotheek een rol. Wil je bijvoorbeeld een spaarhypotheek of een deel aflossingsvrij? Ook de rente speelt mee om de maximale hypotheek te berekenen. Hoe hoog is de rente en voor hoe lang wil je de rente vastzetten?

Waar bereken je de maximale hypotheek online?

Er zijn verschillende sites waar je online de maximale hypotheek kunt berekenen. Je kunt altijd een berekening uit laten voeren op de site bij een bank naar keuze, zoals de Rabobank, ING en de ABN AMRO. Ook op de site van Moneyou.nl kun je een uitgebreide berekening laten maken. Behalve de maximale hypotheek kun je ook je bruto en netto maandlasten laten uitrekenen.

Andere goede sites om de maximale hypotheek te berekenen zijn Berekenhet.nl, Actuelerentestanden.nl en Geld.nl. Houd er echter wel rekening mee dat de berekening alleen een indicatie is!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021