Excite

Hoe bereken ik mijn maximale hypotheek?

Het is belangrijk om te weten wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen als je een huis wilt kopen. Op die manier weet je in welke prijsklasse je een huis kunt zoeken. Je kunt online heel gemakkelijk uitrekenen wat je maximale hypotheek is.

Hoe wordt de maximale hypotheek berekend?

Er zijn een aantal gegevens nodig om je maximale hypotheek te berekenen. Het belangrijkste is je inkomen en dat van een eventuele partner. Afhankelijk van de site waar je berekening maakt, kunnen ook om andere gegevens gevraagd. Wil je bijvoorbeeld een nieuwbouw huis of een bestaande woning kopen? Ook de overwaarde van je oude huis en spaargeld kunnen een rol spelen bij de bepaling van de maximale hypotheek. Verder kan er worden gevraagd naar je leeftijd en of je nog andere financiële lasten hebt zoals een lening en alimentatie.

Bereken mijn maximale hypotheek online

Er zijn online verschillende sites waar je de maximale hypotheek kunt berekenen. Op de site van de Rabobank kun je een hele simpele berekening maken. Het enige dat je hoeft in te vullen is je inkomen en het type woning. Deze berekening is niet heel nauwkeurig, maar geeft wel een idee in welke richting je moet denken. Op Hypotheekvisie.nl/hypotheek-berekenen kun je een uitgebreide berekening maken. Er wordt om meer gegevens gevraagd, zodat de uitkomst nauwkeuriger is. Houd er echter wel rekening mee dat online berekeningen van de maximale hypotheek puur een indicatie zijn. Voor een uitgebreide berekening kun je het beste contact opnemen met een bank of tussenpersoon naar keuze.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020