Excite

Hoe bereken je de netto maandlasten van een hypotheek?

De meeste mensen zijn een flink bedrag aan hun hypotheek kwijt. De hypotheeklasten bestaan uit de hypotheekrente en eventuele aflossing. Dit zijn je bruto maandlasten. Je netto maandlasten zijn een stuk lager. De hypotheekrente is namelijk fiscaal aftrekbaar. Veel mensen krijgen een paar honderd euro per maand terug!

Wat zijn de netto maandlasten?

De hypotheekrente is in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar. Op de site van de Belastingdienst.nl kun je een voorlopige teruggave invullen. Met de voorlopige teruggave maak je een schatting van je inkomsten en aftrekposten. Hierin vul je al je gegevens over je huis en hypotheek in. Aan de hand van deze voorlopige teruggave zal de Belastingdienst een berekening maken om te bekijken welk bedrag je terugkrijgt. Dit bedrag wordt over het algemeen halverwege de maand op je rekening gestort. Wanneer je dit bedrag van je bruto maandlasten haalt, dan blijven de netto maandlasten over.

Bereken online de netto maandlasten van je hypotheek

Op verschillende sites kun je heel gemakkelijk de netto maandlasten van een hypotheek berekenen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je erover nadenkt om een huis te kopen en je wilt graag weten wat je netto maandlasten zullen zijn. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken of je dat bedrag per maand kunt missen.

Wanneer je de netto maandlasten van je hypotheek online wilt berekenen, dan worden er een aantal gegevens gevraagd. Je jaarinkomen is belangrijk, net zoals de hoogte van je hypotheek, de rente en de looptijd. Wanneer je deze gegevens invult, dan krijg je zowel de bruto maandlasten als de netto maandlasten te zien.

Goede sites

Een goede site waar je een berekening kunt maken van de netto maandlasten is Berekenhet.nl. Deze berekening is heel gemakkelijk in te vullen, maar is niet helemaal nauwkeurig. Wel krijg je een idee in welke richting je moet denken. Heb je liever een nauwkeurige berekening? Dan is Hypotheekkater.nl een aanrader. Er worden wat meer gegevens gevraagd, dus het invullen is wat ingewikkelder. Maar de netto maandlasten van je hypotheek zullen wel overeen komen met de werkelijkheid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021