Excite

Bereken de verzekering voor je auto online

Prijzen

De prijs van je autoverzekering wordt berekend op basis van verschillende factoren. Wanneer je onder de 23 jaar bent, val je in de risicogroep en betaal je sowieso meer voor je autoverzekering. Daarnaast is het belangrijk om je schadevrije jaren te weten, want bij meer schadevrije jaren krijg je meer korting. Ook de leeftijd van je auto speelt een rol, een oude auto is vaak goedkoper in de verzekering. Als je auto goed beveiligd is tegen diefstal, krijg je ook wat korting.

Berekenen

Bereken je de verzekering voor de auto online? Zorg dan dat je een aantal dingen weet. Het is belangrijk om het kenteken van je auto te weten en ook eventueel wat voor opties er bij zitten. Bedenk ook hoe je je auto wilt verzekeren. Een oude auto kun je WA verzekeren, maar is de auto wat jonger dan kun je kiezen tussen WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco, wat vroeger allrisk genoemd werd. Ook is het handig wanneer je weet hoeveel schadevrije jaren je hebt.

Vergelijken

Je kunt de prijs voor een verzekering voor je auto natuurlijk bekijken op de site van de verzekeraar zelf, maar als je de prijzen direct wilt vergelijken, kun je gebruik maken van een vergelijkingswebsite, zoals Independer.nl. Op zo'n website wordt je kenteken gevraagd, je postcode en geboortedatum en natuurlijk ook je schadevrije jaren. Vervolgens moet je nog wat aanvullende gegevens opgeven, zoals hoeveel kilometer je per jaar rijdt met je auto. Ook dit kan namelijk van invloed zijn op de prijs van de verzekering. Wanneer je alles opgegeven hebt, krijg je alle prijzen van autoverzekeringen op een rijtje. Je ziet dan direct wat voor jou de goedkoopste verzekering is. Maar sluit deze verzekering niet direct af. Vergelijk ook de voorwaarden van de verschillende verzekeringen, de een dekt meer dan de ander en dan kan het lonen om per maand toch iets meer te betalen voor je verzekering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021