Excite

Bereken zelf het maandbedrag van je hypotheek

Als het gaat om een hypotheek, haken veel mensen af. De grote bedragen maken hen al snel duizelen en ze gaan er blindelings vanuit dat hun adviseur hen niets aan zou smeren dat ze niet kunnen betalen. In feite klopt dat; de bank wil geen onnodig risico lopen. Aan de andere kant heeft de bank natuurlijk geen inzicht in jouw uitgaven: de bank weet niet of jij een abonnement op de sportschool én drie dure tijdschriften hebt, of je wekelijks uit eten gaat, of je de voorkeur geeft aan (vaak dure) biologische boodschappen, enzovoort. Daarom is het ook slim om zelf het maandbedrag van je hypotheek te berekenen.

Bereken je hypotheeklasten

Via Hypotheker.nl kun je eenvoudig berekenen wat je maandlasten worden. Hier heb je een aantal gegevens voor nodig:

  • Persoonlijke gegevens (leeftijd, geslacht, etc.)
  • Bruto jaarinkomen (+ eventueel van je partner)
  • Gewenste hypotheekbedrag
  • Informatie over de hypotheek (vorm, looptijd, rente)

Nu wordt het pas echt simpel: vul deze onderdelen in en druk op de knop om het maandbedrag van je hypotheek te berekenen.

Pak je budget erbij

Daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Pak nu je budget, je kasboek of je andere overzichten erbij om te kijken hoeveel geld je in de maand kunt uitgeven aan je hypotheek. Houd hierin niet alleen rekening met de netto maandlasten, maar ook met de bruto maandlasten. Het is natuurlijk mooi als je je belastingvoordeel aan het einde van het jaar in één keer terug kunt krijgen, of als je dat eventueel zelfs kunt missen, zodat je niet in de problemen komt op het moment dat de overheid wél besluit iets aan de hypotheekrenteaftrek te doen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019