Excite

Bereken zelf je hypotheek

Als je een huis gaat kopen, zul je waarschijnlijk een lening moeten afsluiten. Een lening met je huis als onderpand wordt een hypotheek genoemd. De hoogte van die hypotheek hangt af van verschillende factoren, maar het belangrijkste is je inkomen. Een hypotheekadviseur kan je precies adviseren over de verschillende hypotheken en wat in je situatie het verstandigst is, maar je kunt ook zelf al berekenen hoe hoog je hypotheek zou kunnen zijn.

Het berekenen van de hypotheek gaat het makkelijkst via internet. Als je dat gaat doen, moet je zorgen dat je wel alles op een rijtje hebt staan. Zo vragen de rekenprogramma’s om je bruto jaarinkomen en dat van een eventuele partner. Daarnaast moet je weten hoe hoog je jaarlijkse financiële verplichtingen zijn. Wanneer je al een lening hebt lopen, moet je dat er ook bij betrekken in de berekening.

Op vele websites kun je de hypotheek berekenen. Verschillende banken waar je een hypotheek kunt afsluiten bieden de mogelijkheid om op internet alvast de hoogte te berekenen. Maar je kunt ook op de website van de Nationale Hypotheek Garantie de hypotheek berekenen, dan weet je zeker dat de hypotheek niet voor te hoge lasten zorgt. Tevens is het ook mogelijk om te berekenen hoe hoog de benodigde hypotheek moet zijn voor het huis dat je op het oog hebt. De uitkomsten van de beide rekenprogramma’s kun je naast elkaar leggen, zo weet je precies of je je droomhuis kunt veroorloven.

Afbeelding: Flickr, CorporatieNL

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020