Excite

Bespaar als jongere op je autoverzekering

Een autoverzekering voor jongeren is bij de meeste verzekeraars erg duur, omdat je als jongere tot 24 jaar in een risicogroep valt. Daarom moet je vaak meer betalen. Daarnaast werken verzekeraars meestal met een soort bonus-malussysteem. Wanneer je meerdere jaren schadevrij rijdt, klim je omhoog op de ladder en kun je steeds meer korting op je autoverzekering krijgen. Als beginnend bestuurder start je dus onderaan op de ladder en krijg je nog geen korting.

Om te besparen op je autoverzekering, zou je de auto en de verzekering op de naam van een van je ouders kunnen zetten. Vanwege de leeftijd en schadevrije jaren zou je dan aanzienlijk minder betalen. Een nadeel is echter dat je dan zelf geen schadevrije jaren opbouwt en wanneer je dan de auto op je eigen naam zet, begin je alsnog onderaan de ladder.

Kies je er voor om je auto direct op je eigen naam te zetten, dan doe je er verstandig aan om de autoverzekeringen van verschillende verzekeraars op een rijtje te zetten. Het verschil tussen verzekeraars is namelijk enorm. Sommige verzekeraars berekenen voor jongeren in de risicogroep een extra premie, dat kan wel oplopen tot een verschil van vier keer zo veel. Via internet kun je makkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken, op bijvoorbeeld sites zoals Independer.nl. Wanneer je gaat vergelijken moet je niet alleen de prijs vergelijken, maar ook kijken wat er wel en niet gedekt is bij de verzekering.

Afbeelding: Flickr, Rob Holland

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020