Excite

Besparen in het huishouden: belangrijke tips

Een buffer creëren voor onverwachte uitgaven is minder moeilijk dan je denkt. Met deze tips om te besparen in het huishouden kun je in een paar maanden al een flinke buffer opbouwen. Zo voorkom je paniek als in één keer de wasmachine ermee ophoudt, of de schoolkosten hoger uitvallen dan verwacht.

Kasboek

Het meest eenvoudig bespaar je op kleine uitgaven die je doet zonder dat je er erg in hebt. Bijvoorbeeld door op een dure parkeerplaats parkeren zodat je niet ver hoeft te lopen. Of iedere dag een versie kop koffie te kopen op het station, terwijl je ook van huis een thermosfles kunt meenemen. Minder geld uitgeven begint daarom bij het bewust worden van je uitgaven. Dat doe je eenvoudig door een kasboek bij te houden.

Spaar automatisch

Laat iedere maand vlak nadat je salaris is gestort automatisch geld overboeken naar een spaarrekening. Zo spaar je automatisch geld, zonder dat er een groot bedrag op je betaalrekening staat waar je makkelijk bij kan.

Automatische incasso

Automatische incasso’s zijn ideaal als je vaak rekeningen vergeet te betalen. Helaas kan het soms onoverzichtelijk zijn welke bedrijven bij jou geld afschrijven. Zeker als je wilt besparen in het huishouden, zul je overzicht moeten houden. Waarvoor betaal je, is het een noodzakelijke uitgave, kan het ergens anders goedkoper?

Let op verspilling

Heb je het gevoel dat geld soms vanzelf lijkt te verdwijnen? Misschien geef je meer uit aan vaste lasten dan nodig is. Huishoudelijke tips als de televisie uit in plaats van op stand by kunnen daarbij nuttig zijn. Haal ook laders uit de stopcontacten als je niets oplaadt. Denk bij verspilling ook aan overgebleven eten dat je weggooit. Vries restjes in en kook minder als je regelmatig overhoudt. Je kunt porties ook afwegen voor het koken. Besparen in het huishouden begint bij iets kleins, maar op termijn hou je meer geld over dan je zou durven denken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021