Excite

Crisis? Zo kun je besparen op boodschappen

Soms lijkt het geld je portemonnee uit te vliegen, zonder dat je precies weet waar je het aan uitgeeft. Vaak gaat het om kleine bedragen: een flesje water op het station, een kopje koffie voor je werkdag of een zak drop bij het benzinestation. Wanneer je wilt bezuinigen kun je gemakkelijkst besparen op deze boodschappen.

Simpele besparingstips

Het meeste geld kun je besparen door een vast bedrag per week te begroten voor boodschappen. Op deze manier ga je veel bewuster om met je geld. Bewaar kassabonnetjes om een goede inschatting te maken van je benodigde uitgaven. Bekijk ook wekelijks de aanbiedingen van supermarkten. Door je eetplannen aan te passen op de artikelen in de aanbieding, kun je soms wel tot de helft aan geld besparen.

Goedkope winkels

Het klinkt logisch, maar probeer het grootste deel van je boodschappen bij een goedkope supermarkt te doen. Producten die niet in het assortiment zitten, kun je later nog aanschaffen bij je lokale buurtsupermarkt. Het kost misschien iets meer tijd, maar kan al snel tientallen euro's per maand besparen op de boodschappen.

Boodschappenlijstje

Om te voorkomen dat je impulsaankopen doet op basis van lekkere trek, doe je er verstandig aan om van te voren een boodschappenlijstje te maken. Zoek eventueel recepten op die je wilt maken gedurende de week en pas daarop je boodschappen aan. Om te voorkomen dat je te veel chips en zoetigheid inslaat, kun je het beste vooraf thuis iets eten.

Neem een tasje mee

Ben je iemand die vaak vanuit werk even naar de supermarkt gaat? Zorg dan voor een katoenen en plastic tasje. Zo hoef je geen duur plastic zakje te kopen bij de kassa. Het klinkt als een kleine besparing, maar kan maandelijks toch zeker een paar euro opleveren.

Verbouw je eigen groenten en fruit

De beste manier om geld te besparen op boodschappen, is door zelf groenten te kweken. Tomaten, courgettes en peulvruchten kun je gemakkelijk laten groeien op je balkon of in de tuin. Als je een moestuin wilt aanleggen doe je er verstandig aan om vrienden en familie tijdens oogsttijd te informeren dat je veel groente hebt. Over het algemeen zijn veel groenten in de zomer tegelijk rijp.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021