Excite

Besparen op je maandlasten: zet je hypotheek om

Wil jij besparen op de maandlasten van je hypotheek? Je hypotheek omzetten kan een oplossing zijn. Wanneer je huis meer waard is dan je hypotheek, kun je vaak een voordeliger rentetarief afspreken. Op het moment van afsluiten gaat dat natuurlijk nog niet op. Maar naarmate je meer afbetaald van je hypotheek of je woning in waarde stijgt, kun je opnieuw onderhandelen over je rentetarief.

Rentetarief

Uit onderzoek van onder anderen Delta Lloyd hypotheken, blijkt dat zeven op de tien huizenbezitters niet op de hoogte zijn van het feit dat ze een voordeliger rentetarief kunnen afspreken zodra hun huis meer waard is dan hun hypotheek. Voor zes op de tien huizenbezitters geldt die situatie.

Maandlasten en hypotheek

Besparen op de maandlasten door de hypotheek te oversluiten, is voor veel mensen pas een optie als hun rentevaste periode afloopt. Dat is in de meeste gevallen na tien of vijftien jaar. Maar het kan ook eerder, hoewel daar vaak wel kosten aan zijn verbonden. Denk aan notariskosten, kosten voor een taxatierapport en advieskosten voor de hypotheekadviseur. Soms krijg je een boete als je overstapt naar een andere hypotheekaanbieder. Bekijk goed of deze kosten tegen het rentevoordeel opwegen.

Een andere manier om met een lager rentetarief te besparen op de maandlasten van de hypotheek, is door en één keer een groot bedrag af te lossen. Doordat de restschuld dan kleiner is, kun je beter onderhandelen over een lager rentetarief. Uit het onderzoek van Delta Lloyd blijkt dat een meerderheid van de huizenbezitters daarvoor open staan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021