Excite

Besparen doe je zo: de beste besparingstips

Of het nu komt door hogere kosten, minder werk of omdat je gewoon meer wensen hebt dan geld; geld besparen is voor veel mensen een actueel onderwerp. Met deze besparingstips kun je beginnen met geld besparen in je huis. Denk niet dat kleine stapjes hierin geen verschil maken; dagelijks iets kleins levert op de termijn meer op dan eenmalig iets groots!

De keuken

De grootste besparingen zijn over het algemeen te behalen in de keuken. Zo vind je de boodschappen standaard terug op elke lijst met besparingstips. Plan je maaltijden vooraf en gebruik daarbij de folders. Eet dingen die in de aanbieding zijn. Kook precies wat je nodig hebt. Heb je over? Stop dat dat in de vriezer, ook als het maar een klein beetje is. Weggooien is zonde. En: kook zelf. Afhalen is veel duurder en lang niet zo lekker of gezond. Bovendien kost zelf koken vaak evenveel tijd.

De badkamer

Een andere ruimte waar je veel geld kunt besparen is de badkamer. Daar verbruik je water, gas, maar ook verzorgingsproducten. Volg daar eens het 50 procent principe in: gebruik de helft van wat je normaal gesproken gebruikt. Maak verpakkingen ook helemaal leeg. Als een tandpastatube leeg lijkt, kun je deze nog open knippen en er zeker een week je tanden mee poetsen. Hetzelfde geldt voor veel andere producten.

En is iets op, vraag je dan af of je het echt nodig hebt. Die dure crème bijvoorbeeld, of die chemische badschuim die de natuurlijke beschermlaag van je huid wegpoetst. Houd de voorraad van dingen die je wél nodig vindt scherp in de gaten, zodat je in kunt slaan bij aanbiedingen.

Verwarming

Een lijstje met besparingstips is niet compleet, als er geen aandacht is besteed aan de verwarming. Gas is duur en zelfs de verwarming een graad naar beneden zetten kan al voordeel opleveren. Verleg je grenzen en probeer de verwarming steeds wat lager te zetten. Schakel de kachel sowieso uit in ruimtes waar je niet bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020