Excite

Betalen met ov-chipkaart op stations

Binnenkort kunnen reizigers betalen met hun ov-chipkaart bij horeca en winkels op NS-stations. De NS experimenteert al twee jaar met het nieuwe betaalsysteem voor de stationswinkels. Een aantal banken wil betalen met de ov-chipkaart nog dit najaar introduceren in alle winkels op de NS-stations.

Tijdswinst

Het grote voordeel van betalen met de ov-chipkaart is een tijdswinst bij zowel consument als ondernemer. Zo kost pinnen of chippen tussen de tien en vijftien seconden, waar betalen met de ov-chipkaart in twee seconden gepiept is. Het systeem werkt door de kaart tegen een speciaal kastje te houden, vergelijkbaar met het in- en uitchecken bij het openbaar vervoer.

Betalen met ov-chipkaart

Betalen met de ov-chipkaart is niet alleen bedoeld voor aankopen op het station, zoals koffie of een broodje, benadrukt een NS-woordvoerder. Ook het betalen voor huurfietsen en -auto's en parkeergarages bij het station kan straks via de chipkaart. Nog handiger is dat de transacties straks mogelijk ook na te lezen zijn op de mobiele telefoon.

Negatief imago ov-chipkaart

Niet iedereen is positief over het nieuwe betaalmiddel. Volgens sommige mensen maakt betalen met je ov-chipkaart je uitgaven moeilijk controleerbaar. Wie zegt dat het afgeschreven bedrag ook klopt met je aankoop? Anderen voelen zich gedwongen om de kaart te gebruiken, terwijl veel reizigers liever met een papieren kaartje reizen. Het negatieve imago van de kaart staat betalen met de ov-chipkaart dan ook een beetje in de weg.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019