Excite

Big Mac wordt duurder door hoge voedselprijzen

Het is een zwarte dag voor McDonald's-liefhebbers. Het meest verkochte broodje van de fastfoodketen zal in prijs gaan stijgen, zo zei een financiële topman van McDonald's bij de presentatie van de jaarcijfers. Dat is noodzakelijk om tegenwicht te bieden aan de stijgende voedselprijzen.

Uit de cijfers bleek niet alleen dat McDonald's in het vierde kwartaal van 2010 meer klanten naar de restaurants wist te krijgen, ook presteerde de Mac beter dan dan de concurrentie. Desalniettemin gaat de prijs van de Big Mac omhoog. In de Verenigde Staten met 2 tot 2,5 procent, in Europa kan de stijging oplopen tot 4,5 procent.

De reden voor stijging ligt bij de inkoop. McDonald's verwacht dat tien producten die goed zijn voor 75 procent van de inkoopkosten dit jaar duurder worden, weet De Telegraaf. Een deel van die kostenstijging zal de fastfoodketen voor eigen rekening nemen, het andere deel wordt doorberekend naar de klant.

Ook voor milkshakes en McMenu's zal de klant binnenkort meer moeten gaan betalen. 'We zullen de prijzen verhogen waar dat logisch is,' zegt Pete Bensen van McDonald's. Maar voor extreme prijsstijgingen hoeven de fastfoodliefhebbers niet bang te zijn: 'We zullen onze klanten niet wegjagen,' aldus Bensen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker glenmcbethlaw

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021